Αρχική / Blog / θα-επισκεφθείς-την-ταυλάνδη-αυτή-την-άνοιξη-για-kitesurf-επισκέψου-το-huahin-kite-beach

Θα επισκεφθείς την Ταυλάνδη αυτή την Άνοιξη για kitesurf? Επισκέψου το Huahin Kite beach

H Ταυλάνδη είναι ένας δημοφιλής προορισμός και μπορείς να κάνεις kitesurf καθώς υπάρχουν πολλά διαθέσιμα spot.

Θα σου δώσω κάποιες γενικές πληροφορίες και στο τέλος θα σου μιλήσω για την εμπειρία μου από την παραλία του Χουαχίν όπου και ήμουν για να διδάξω.


Καταρχήν η σεζόν με αέρα στο Χουαχίν είναι 2:

KITESURF ME ΒΟΡΙΑ , ξεκινάει Οκτώβριο μέχρι αρχές Φεβρουαρίου συνήθως.
 • Side on shore κατεύθυνση
 • Κύμα - με shore break - κάτι που το κάνει λίγο πιο δύσκολο για τους καινούριους στο άθλημα αλλά πολύ διασκεδαστικό για όσους θέλουν να ridaroun με surfboard!
 • Αέρα από 10 έως 16-17 κόμβους που ξεκινάει στις 10 το πρωί - νωρίτερα η διεύθυνση είναι side off και γυρίζει σιγά σιγά - και αν είναι καλή μέρα μπορεί να κρατήσει μέχρι τις 17:00.
 • Επίσης υπάρχει παλίρροια το πρωί και όχι πολύς χώρος για τους αετούς αλλά όσο περνάει η ώρα γίνεται όλο και μεγαλύτερη η παραλία.
KITESURF ME ΝΟΤΙΑ από Φεβρουάριο μέχρι τέλη Απρίλη.
 • Side on shore κατεύθυνση
 • Από λίγο κυματισμό έως flat- όχι τελείως flat -
 • Σταθερό αέρα 15-17 knots και με πυκνότητα- από τις 13:00 έως τις 17:00.
 • Άμπωτη και πολύ μεγάλη παραλία!

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Αυτή τη χρονιά, ίσως και λόγο Ελ Νίνιο και της κλιματικής αλλαγής η θερμοκρασία ήταν υψηλή, ο βοριάς ήρθε πολύ αργά και ο άνεμος άλλαζε συνεχώς. Δύο φορές είχαμε πολύ δυνατό για τα δεδομένα της Ταυλάνδης αέρα 25+ κόμβους με σπηλιάδα 30 Βοριά - ήταν πολύ καλά!
Το μόνο όχι διασκεδαστικό ήταν η πτώση της θερμοκρασίας από 32 συνήθως βαθμούς στους 17, κάτι που δεν περιμένεις στην Ταυλάνδη!
Όμως από τον Ιανουάριο τις περισσότερες μέρες μπορούσες να κάνεις Kite, με μεγαλύτερα πανιά ή και με race board κάποιες φορές και όλες τις υπόλοιπες με το αγαπημένο σου twintip.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΣ ΤΟ HUAHIN KITE BEACH?

Αν ταξιδεύεις στην Ταυλάνδη αυτή την Άνοιξη και δεν περιμένεις πάρα πολλά μποφόρια , είναι must.
Η σεζόν με Νοτιά φαίνεται ότι ξεκίνησε για τα καλά και πίστεψε με μπορείς να απολαύσεις καταπληκτικά session , o αέρας είναι σταθερός και πυκνός.

 • Για εκείνους που θέλουν να μάθουν kitesurf: οι συνθήκες διδασκαλίας είναι ιδανικές και πολύ ασφαλείς.
 • Για εκείνους που θέλουν να βελτιωθούν: τέλεια αφού ο αέρας είναι ιδανικός και σταθερός οπότε μπορείς να δοκιμάσεις tricks με ασφάλεια.
 • Για τους foil board lovers: αυτό το μέρος είναι παράδεισος αφού θα κάνεις Kitesurf κάθε μέρα κάποιες ώρες μέχρι να αυξηθεί ο αέρας!

ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΟΥΑΧΙΝ

Προσοχή στις τσούχτρες, κάποιες μέρες είναι πολλές εκεί έξω και χρειάζεσαι jellypants - lycra - έχουν οι σχολές kitesurf και επίσης στην grand market - Και καλύτερα lycra με μακρύ μανοίκι.
Προσοχή στα jetskis , μερικοί δείχνουν τις ικανότητές τους δίπλα στους kiters.
;Ένα τελευταίο είναι ότι η παραλία έχει αρκετό κόσμό που περπατάει και αρκετά άλογα που περνάνε, αν και αυτό δε θα πρέπει να είναι πρόβλημα αφού η παραλία με το νοτιά και την άμπωτη είναι τεράστια!

Απόλαυσε τις διακοπές σου, φάε πολύ ταυλανδέζικο και κάνε kite κάθε μέρα! Δείτε το άρθρο και στο Kitesurf στο Huahin kite beach, Ταυλάνδη
Επιχείρηση ή προιόν του συγγραφέα: